Tilbud fra Røde Kors under Corona-krisen

Røde Kors er meget optaget af at hjælpe de mennesker, der på grund af den nuværende situation enten har brug for praktisk hjælp som indkøb og afhentning af medicin, eller som har behov for en snak. De har derfor etableret to tilbud, som de meget gerne vil have kommunernes hjælp til at udbrede:

  1. Hjælpenetværket: Her kan man få hjælp til praktiske ting som indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål, så længe hjælpen kan gives uden for borgerens bopæl (vi går ikke ind over dørtærsklen), og der er en frivillig der kan løfte opgaven. Lige nu har vi knap 15.000 frivillige og er landsdækkende.
  2. SnakSammen”, Med SnakSammen kan man få et digital besøg, hvis man savner en at tale med. Man booker en tid via hjemmesiden https://boblberg.dk/Snaksammen hvor der sidder engagerede og dygtige frivillige klar til en snak, om alt hvad der er behov for. Fra et godt grin til den alvorlige snak.

Tilbuddene gælder for alle, der har behov, og tilbuddene er åbne i påsken. 

Røde Kors har udarbejdet to plakater, som kan hænges op eller uddeles til den enkelte borger:

 

Ovenstående budskab må meget gerne deles og videresendes til relevante parter i kommunerne.

Hvis tilbuddene har interesse bedes I selv tage kontakt til Røde Kors. Kontakt- og tilmeldingsinfo kan ses i de to ovenstående links.