Syddansk samarbejde skal løfte det nære sundhedsvæsen

Sundhedskoordinationsudvalget i Syddanmark har sendt et fælles brev til sundhedsminister Ellen Trane Nørby. I brevet skriver de, at de sammen er klar til at løfte fremtidens nære og sammenhængende sundhedsvæsen – hvis ministeren sikrer de nødvendige rammer.

 

Sundhedskoordinationsudvalget i Syddanmark, der består af repræsentanter fra Region Syddanmark, Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Region Syddanmark og de syddanske kommuner, har netop skrevet et brev til Christiansborg.

Brevet er en kommentar til den rapport, som Udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen afleverede til ministeren før sommerferien. Ministeren har bebudet, at der på baggrund af bl.a. rapporten vil komme et nyt regeringsudspil for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

 

Formand for Sundhedskoordinationsudvalget og formand for Region Syddanmarks sundhedssamordningsudvalg, Tage Petersen (V) siger:

– Vi sender med brevet et stærkt signal til ministeren om, at vi i Syddanmark har et godt samarbejde på tværs af kommuner, region og praktiserende læger. Brevet er afsendt fra alle medlemmer af udvalget på tværs af partiskel, og vi er enige om, at vi sammen kan løfte det nære og sammenhængende sundhedsvæsen til et endnu højere niveau.

 

Næstformand for Sundhedskoordinationsudvalget og formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, Henning Ravn (V) siger:

– Med brevet vil vi minde ministeren om, at det er afgørende, at kommende initiativer sættes i gang i et helhedsorienteret perspektiv. Vi skal naturligvis hjælpe borgerne med at håndtere deres eventuelle sygdom. Men mindst lige så vigtigt, så skal vi gennem sundhedsfremmende indsatser i borgernes hverdagsliv undgå, at borgerne i første omgang bliver syge.

 

Formand for PLO Syddanmark, Jørgen Skadborg, siger:

– Som praktiserende læger ser vi meget frem til ministerens kommende udmeldinger om at løfte det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Vi har netop indgået en god, ny overenskomst, og med dette brev understreger vi, at vi sammen ønsker at løfte det nære sundhedsvæsen. Det ser vi frem til at kunne gøre i samarbejde med kommunerne og Region Syddanmark.

 

Yderligere information:
Formand Tage Petersen (V), Sundhedskoordinationsudvalget, telefon 61 36 60 22
Næstformand Henning Ravn (V), Sundhedskoordinationsudvalget, telefon 40 10 12 46
Formand Jørgen Skadborg, PLO Syddanmark, telefon 20 61 88 33

 

Sundhedskoordinationsudvalgets henvendelse til sundhedsministeren kan læses på linket nedenfor: 
Henvendelse til Sundhedsministeren

 

Sundhedsministeren har den 21. september 2017 svaret Sundhedskoordinationsudvalget. Sundhedsministerens svar kan læses her:

Svar til Sundhedskoordinationsudvalget i Region Syddanmark