Fra primo 2024 er alle organisationer i Region Syddanmark i gang med TeleKOL-indsatsen, og alle organisationer er ved opstart blevet undervist i indsatsen.
Det er besluttet, at det er sundhedsklyngernes fremadrettede opgave at opretholde vidensniveauet på tværs af de underliggende organisationer. Når der fx kommer nye monitoreringsansvarlige i de enkelte kommuner/sygehuse, er det klyngens opgave at understøtte oplæringen af disse.
Der er to elementer, klyngerne skal sikre viden om:
- den faglige viden om KOL. Her er det nationale e-læringsmateriale et element, der kan bruges. E-læringsmaterialet kan findes her. Vælg den fane der passer til deltagerens faglige profil under Landsdel Syddanmark
- selve indsatsen i Syddanmark. Dvs. det sundhedsfaglige indhold, instrukserne, arbejdsgange, planerne osv. Det nyeste indhold kan altid findes her på FTS-hjemmeside
Det er op til den enkelte klynge, hvordan det bedst føres ud i livet.
Undervisningsmaterialer
Undervisningsmaterialer fra undervisningen februar 2024 er tilgængeligt her på vores hjemmeside, og kan bruges til inspiration, hvis man ønsker det. Undervisningsmaterialerne består af undervisningsslides samt cases og øvelser til undervisningen og er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af monitoreringsansvarlige sygeplejersker, der selv har arbejdet med indsatsen.
Vi gør dog opmærksom på, at undervisningsmaterialerne fra februar 2024 som udgangspunkt ikke opdateres.
Det sundhedsfaglige indhold, instrukserne, arbejdsgange og planerne findes som nævnt opdateret her.
Teknisk undervisning tilbydes af Telemedicinsk Servicecenter Syd (TSS)
Selve brugen af Telma (den tekniske undervisning) udbydes via den fælles enhed for service, support og logistik (Telemedicinsk Servicecenter Syd – TSS), og er altså ikke en opgave, der skal løftes i klyngerne. TSS har lavet et dokument, der beskriver, hvordan den tekniske undervisning vil foregå, dette kan findes på TSS’ hjemmeside.
Vi håber at dette kan være med til at understøtte den fremadrettede undervisningsopgave.